Lehdistötiedote 14.10.22 LHB-Liitto ry:n kuulemisesta lakivaliokunnassa

LHB-Liitto ry on kiitollinen lakivaliokunnalle mahdollisuudesta tulla kuultavaksi nk. translain uudistukseen liittyvästä lakiesityksestä. LHB-Liiton kytköksistä ja tarkoitusperistä on esitetty huolta esimerkiksi kansanedustaja Veronika Honkasalon ja Transfeminiinit ry:n taholta. Haluamme tässä tiedotteessa vastata LHB-Liitosta esitettyihin väitteisiin.

LHB-Liitto ry on vuonna 2021 perustettu, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton yhdistys, joka edistää samasta sukupuolesta kiinnostuneiden ihmisten eli lesbojen, homojen ja biseksuaalien asiaa. Me emme toimi minkään toisen järjestön alla, vaan olemme itsenäinen suomalainen yhdistys. Yhden ryhmän kokoontuminen ei ole muilta pois ja kaikilla vähemmistöillä on lain takaama oikeus järjestäytyä. Meidän jäseneksi ovat tervetulleita kaikki asiaamme kannattavat seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuolesta ja sukupuoli-identiteetistä riippumatta.

Kuulemistilaisuudessa 18.10.2022 yhdistyksemme edustajina ovat: Iiris Vesala, varapuheenjohtaja, jolla on 15 vuoden kokemus tasa-arvon edistämisestä mm. Vihreissä Naisissa ja Setan paikallisosastoissa sekä Leena Teräs, yhdistyksen jäsen, joka on 1990-luvulta saakka työskennellyt sukupuolten tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämiseksi niin kasvatus- ja koulutussektorin, liike-elämän, viranomaisten, poliittisten päättäjien kuin vapaa-ajan toimijoidenkin kanssa.

LGB Alliance on vuonna 2019 Lontoossa perustettu seksuaalivähemmistöjen etujärjestö, joka perustettiin siksi, että homo- ja biseksuaaleilla ei ollut enää omaa poliittisesti sitoutumatonta järjestöä, joka olisi keskittynyt puolustamaan seksuaalivähemmistöjen oikeuksia ja intressejä. Myös LHB-Liitto on perustettu samankaltaisista syistä. 

Emme ole osa anti-choice- tai anti-gender-liikettä. Miesten ja naisten välinen tasa-arvo on kirjattu yhdistyksemme sääntöihin. Tuemme naisten oikeutta turvalliseen raskaudenkeskeytykseen. Rahoituksemme koostuu yksinomaan suomalaisten jäsentemme jäsenmaksuista.

LHB-Liitto on genderkriittinen, sillä meistä biologisella sukupuolella on paljonkin väliä homo- ja biseksuaaleille. Seksuaalivähemmistöt ovat taistelleet nimenomaan samaa biologista sukupuolta olevien parien oikeuksien puolesta. Kaikki seksuaalivähemmistöihin kuuluvat ihmiset eivät halua sitoutua nykymuotoisten sateenkaarijärjestöjen ideologisiin tavoitteisiin, joista yhtenä voidaan mainita biologisen sukupuolen merkityksen häivyttäminen. Homoseksuaalien painostaminen heteroseksuaalisiin suhteisiin, käytettiinpä tekosyynä sitten uskontoa tai modernia käsitystä sukupuolesta identiteettinä, on aina eheyttämistä ja erittäin vahingollista.

Meidän on väitetty kannanotoillamme sulkevan transsukupuoliset pois toiminnastamme. Kaikki transsukupuoliset eivät kuitenkaan ajattele, että juridisen sukupuolen avaaminen ilmoitusasiaksi kaikille, myös ei-transsukupuolisille, edistäisi transihmisten asemaa. 

Vaikka olemmekin keskittyneet ajamaan nimenomaan LHB-ihmisten asiaa, haluamme tukea tällaisia transihmisiä antamalla heille näkyvyyttä, sillä tiedämme, että heidät usein suljetaan pois vanhoista yhteisöistään ja he saavat paljon vihaa osakseen omalta viiteryhmältään. Seksuaalinen suuntautuminen tai sukupuoli-identiteetti ei lukitse ihmisen poliittista kantaa.

Transsukupuolisuuteen liittyvä lainsäädäntö ja esim. median yksipuolinen näkökulma aiheen käsittelyssä koskettavat juuri meitä sitäkin kautta, että erinäinen sukupuolikipuilu aina suoranaiseen sukupuolidysforiaan asti on yleisempää LHB-ihmisten keskuudessa kuin valtaväestössä – ja siten myös virheeksi osoittautuneet transitioitumiset. Toimintaamme osallistuvat detransitioituneet LHB-ihmiset ja heidän kokemuksensa ovat elävä todiste nykytilanteen ongelmakohdista.

Yhteiskunnallisia muutoksia ei viedä läpi huutamalla kovimmin ja vaientamalla vasta-argumentit keinolla millä hyvänsä. Muutos tapahtuu keskustelun kautta. Siksi me LHB-Liitossa jatkamme työtämme edistääksemme faktoihin perustuvaa ja selkeää keskustelua seksuaaliseen suuntautumiseen, sukupuoleen, sukupuoli-identiteettiin ja sukupuolirooleihin liittyvistä aiheista. Järjestämme myös vertaistukea ja toimintaa. Tervetuloa jäseneksi!

14.10.2022

LHB-Liitto ry:n hallitus

Muokattu klo 18:16 – lisätty kuulemiseen osallistuvien asiantuntijoidemme tiedot.

Lue lisää:

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: