LHB-Liitto ger röst åt personer som tillhör sexuella minoriteter, dvs lesbiska, homosexuella och bisexuella. Vi är en politiskt och religiöst obunden förening som ordnar aktiviteter för LHB-personer, upprätthåller en blogg och delar information om LHB-relaterade ämnen. Vi började vår verksamhet i maj 2021 och anslöt oss till föreningsregistret i september 2021. 

Vi vill erbjuda LHB-personer möjligheten att träffas och organisera sig, samt motverka diskriminering som LHB-personer upplever i dagens samhälle. Vi vill även utmana och krossa skadliga fördomar, samt främja en tydlig och mångfaldig konversation om sexualitet, sexuell läggning och kön.

Inom vår organisation anser vi att sexuell läggning är baserad på biologiskt kön. Vi separerar begreppen kön (på engelska: ”sex”) och könsidentitet (på engelska: ”gender identity”,  ”genus” = ”gender”). Vi utmanar tanken att sexuell läggning är någonting som kan förändras eller är växlande, vilket för tillfället verkar vara en framträdande idé i modern LHBTQIA+-aktivism. Vi bestrider även tanken att sexuell läggning baserad på biologiskt kön är en “genital-fetish”, vilket ofta framförts inom LHBTQIA+ kretsar under senaste år.  Vi försvarar lesbiskas och homosexuellas rättighet att organisera sig i egna grupper baserat på biologiskt kön.

Det som förenar alla personer som hör till sexuella minoriteter är samkönad sexuell attraktion. Vi är mångfaldiga: vissa av oss uttrycker sig genom att bryta mot könsroller, och det är en positiv sak. Var och en har rätt att uttrycka sig själv på vilket sätt de vill, vare sig det innebär att bryta eller följa könsroller och könsstereotyper. 

Stöd oss genom att bli medlem. Frågor, ris och ros till styrelsen eller andra aktiva medlemmar kan skickas genom kontaktformuläret. 

Bli medlem

Alla myndiga personer som stödjer vår verksamhet är välkomna att bli föreningsmedlemmar. Medlemsformer är: full medlem, stödjande medlem och föreningsmedlem. Medlemsformuläret och föreningens regler (på finska) hittar du här.

Medverka! Är du intresserad av…

  • Att skriva och redigera blogginlägg (inläggen kan publiceras under pseudonym)
  • Annan innehållsproduktion
  • Grafisk design
  • Kampanjplanering
  • Översättning av texter
  • Sociala medier
  • Planering av evenemang
  • Ledning av hobbygrupper
  • Något annat?

Man kan bidra en gång eller regelbundet. Deltagande i volontärarbete kräver inte medlemskap i föreningen. Kontakta oss, och berätta vilken sorts volontärarbete du skulle vara intresserad av!

%d bloggaajaa tykkää tästä: