Moni katsoo, että tasa-arvoisen avioliittolain voimaan astumisen myötä Suomessa on viimein siirrytty aikaan, jolloin seksuaalivähemmistöjen ihmisoikeusongelmat olisi ratkaistu. Oletettavasti 2020-luvulla saamme elää suvaitsevaisuuden ja avarakatseisuuden aikakautena, jolloin seksuaalivähemmistöön kuulumisen ei tarvitse merkitä syrjintää ja muita huomattavia negatiivisia vaikutuksia elämän eri osa-alueilla.
Mutta miten on todella? Onko tasa-arvoinen lainsäädäntö johtanut myös tasa-arvoiseen kohteluun arjessa ja työelämässä? Elääkö homofobia sitkeästi yhä – vai päinvastoin, liioitellaanko ongelmaa sikäli, kun siitä puhutaan? Millaista on elämä yliopistokaupungeissa, maaseudulla, tiiviissä uskonnollisissa yhteisöissä – tai vaikkapa osana toista vähemmistöryhmää? Ovatko vaikkapa niinkin erilaiset asiat kuten polarisaatio, sosiaalinen media, seuranhakusovellukset, homobaarien näivettyminen ja perinteisten seksuaalivähemmistöjen asiaa ajavien järjestöjen siirtynyt fokus tuoneet mukanaan uusia, ennakoimattomia haasteita ja ongelmakohtia?
LHB-Liitto on kiinnostunut julkaisemaan blogissaan lesbojen, homomiesten ja biseksuaalien kirjoituksia omista kokemuksistaan ja näkökulmistaan elämästä 2020-luvulla.
Kilpailutekstit lähetetään Word-tiedostona tai vastaavana tiedostona osoitteeseen info[at]lhb-liitto.fi 30.11.2023 mennessä. Merkkiraja on 9000 merkkiä, välilyönnit mukaan laskettuna. 1. sijan palkinto on 50€, mahdollisten 2. ja 3. sijojen palkintoina on 10€. Palkitut tekstit julkaistaan sivuillamme syksyn ja talven aikana, anonyyminä nimimerkin kera, ellei kirjoittaja toisin toivo. Pidätämme oikeuden tarvittaessa editoida kirjoituksia ennen julkaisua.
Odotamme innolla tekstejänne!